Covid-19 en werken op het Makro Hoofdkantoor

Het Corona virus (Covid-19) heeft ook impact op het werken en solliciteren bij Makro. Gelukkig kunnen we bij Makro snel schakelen. De collega’s van het hoofdkantoor werken thuis en dat gaat goed. We volgen hierin de adviezen van het RIVM. Met het gebruik van Teams zijn we nog dagelijks met elkaar in contact en op Workplace houden we elkaar op de hoogte van alle ontwikkelingen. Kortom, we blijven met elkaar in gesprek. Je vraagt je wellicht af of de sollicitatieprocessen bij Makro nog plaatsvinden? Jazeker! Alleen in aangepaste vorm. Je kunt gewoon via de website solliciteren zoals je gewend bent. Na een korte telefonische kennismaking zal een van onze recruiters je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek via Teams.

We hebben getracht de meeste vragen te beantwoorden via FAQ. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op via recruitment@makro.nl.

FAQ

Wat zijn de stappen in het sollicitatieproces?

 • Je stuurt je cv en korte motivatie in via onze website
 • Een van onze recruiters neemt telefonisch contact met je op
 • We plannen een online sollicitatiegesprek via Teams
 • De volgende stap is een online assessment
 • Hierna volgt een tweede gesprek en dat zal op het hoofdkantoor plaatsvinden
 • We doen je een aanbieding
 • Je gaat starten!

Ik ben aangenomen, hoe word ik ingewerkt nu we zo weinig mogelijk op kantoor komen?

Gefeliciteerd! We kijken uit naar je komst. Je krijgt van ons HR Shared Service Center een digitaal contract ter ondertekening toegestuurd. Nu is het wachten op de startdatum.

Jouw gezondheid en die van onze collega’s is het allerbelangrijkst. Wij houden ons daarom aan de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de regering. 95% van het hoofdkantoor werkt thuis.

 • Op dag 1 ontvangen wij je op afspraak op het hoofdkantoor om de benodigde middelen in ontvangst te kunnen nemen om thuis te kunnen werken
 • Dezelfde middag krijg je met de rest van de starters een online presentatie “Welkom bij Makro”
 • Hierna wordt je door je manager en collega’s zoveel mogelijk op afstand ingewerkt.
  Het is anders dan anders, maar we zullen zoveel mogelijk contact via Teams met elkaar hebben om elkaar nog wel te kunnen zien en meetings door te kunnen laten gaan. En ook via Teams zijn er vele manieren om leuke en sociale contactmomenten te hebben. Want die zijn zeker ook belangrijk.

Hoe blijf ik op de hoogte wat er allemaal gebeurt binnen Makro?

Wij maken binnen Makro gebruik van Workplace van Facebook. Hier delen we officiële berichten maar ook onze successen en houden we elkaar op de hoogte van wat er speelt. Je kunt zelf updates plaatsen en lezen waar andere collega’s zich mee bezig houden. Ook onze Board houdt ons via dit medium op de hoogte van alle besluiten rondom Corona en andere zaken.

FAQ
Werken bij Makro

Werken bij Makro